Hur anmäler jag mig?

Hur anmäler jag mig? Det kan man fråga sig.

För det första ska du ta reda på hur arrangören vill att du ska anmäla dig. RLS har ett eget anmälningssystem men vissa arrangörer och föreningar från utsidan använder ibland andra metoder så som mail, telefon eller snigelpost.

I denna tråden kommer jag dock gå igenom steg för steg hur du anmäler dig via Ronneby Lajvsällskaps egna anmälningssystem.
Ja, det ser ut som en överväldigande stor klump med text, men var inte rädd. Det går väldigt fort och texten går in på detaljnivå hur du ska gå till väga.

Innan du börjar så ska du även vara medveten om att detta är den första iterationen utav anmälningssystemet. Om det är något du saknar eller tycker borde ändras skicka gärna ett mail till mig där du så detaljrikt som möjligt beskriver det du vill förbättra. martin.schmoo.jonsson@gmail.com

Observera att alla måste anmäla sig var för sig. Ni kan inte vara flera personer på ett konto!

För att anmäla dig behöver du först installera Adobe reader som klarar av att läsa filer av PDF-sort.
Det är nämligen som så att RLS anmälningssystem brukar ett karaktärsformulär av PDF-sort. Inget annat format kommer att accepteras. Detta har vi valt för att slippa för långa bakgrunder som inte leder någon vart och för att tvinga lajvare att verkligen endast ta med det som de anser vara viktigast för oss att läsa.

När detta är avklarat surfar du till Ronneby Lajvsällskaps huvudsida som har adressen: http://www.rls.se

När du befinner dig högst upp på denna sida kikar du till höger, där finner du ett område som kallas för ”Navigation”.
Under Navigation klickar du på ”Anmäl dig här!”.

Du kommer få fram en lista på alla aktiva arrangemang inom Ronneby Lajvsällskap. För att kunna anmäla sig måste du först registrera dig i föreningen. Detta gör du genom att trycka på ”Logga in” som hittas på samma sida.

När du är framme vid logga in sidan kan du välja att skapa en ny användare, gör detta. Då du fyllt i formen och tryckt på skicka-knappen skickas ett mail till dig där du måste verifiera din mailadress. Du kommer inte kunna logga in med din användare innan du tryckt på länken.
Detta gör vi för att lajvare inte ska kunna använda en falsk adress eller för du som användare redan från början ska märka att du givit oss en felstavad adress.

OBS! Då du trycker på länken vill den öppnas i ett nytt fönster, detta gör att vissa popup-skydd hindrar länken från att fungera. Så om du inte kan logga in efter att du tryckt på länken testa att deaktivera ditt popup-skydd.

Nu är du nästan redo för att anmäla dig. Först måste du dock ladda ner karaktärsformuläret. Karaktärsformuläret hittar du genom att anmäla dig till en befintlig grupp eller genom att försöka skapa en ny.
Om din grupp inte finns med på listan och du vill vara gruppledare så är det bara att trycka på ”skapa grupp” bredvid det arrangemang som du tänkt att besöka.

Du kan även ladda ner Formuläret från denna länk: http://www.rls.se/files/persondata_efte … _grupp.pdf

Om det skulle vara så att du inte ska vara gruppledare för er grupp så får du helt enkelt hacka och tjata på din kamrat att denne skapar en och anmäler sig snarast.

När du klickat på ”‘Skapa ny grupp” kommer en ny sida fram där du kan fylla i gruppnamn, kort information om gruppen, ladda upp en gruppfil och ladda upp din karaktär.

Gruppnamnet behöver inte vara lajvrelaterat. Gruppnamnet används bland annat för att snabbt kunna identifiera er vid intrigskriveri, lägerplatsplanering och incheck.

Kort gruppinformation används för att lätt kunna få en påminnelse för vilka ni är och vad ni gör. Denna texten kan även läsas av andra användare. Det kan vara ett sätt att ragga medlemmar på.

Gruppfilen är inte obligatorisk men kan vara väldigt nyttig för arrangörer som skriver intriger. Saknas denna fil blir det antagligen ingen gruppintrig.

Karaktärsfilen är dock obligatorisk och du måste använda Ronneby Lajvsällskaps rollformulär. Annars kommer din anmälan ej att godkännas. Filen kan laddas ner genom att trycka på länken som befinner sig vid samma ställe. Du kan även ladda ner karaktärsformuläret här: http://www.rls.se/files/persondata_efte … _grupp.pdf (OBS, samma länk som tidigare nämnts)

Ladda ner filen om du inte redan har den och döp den till det den föreslår att du fyller i.
Alltså: persondata_efternamn_fornamn_lajv_grupp.pdf
Blir: 830420_Jonsson_Martin_Skuggspel_Supergruppen.pdf

När du är klar med detta öppnar du filen och börjar fylla i formuläret. Stressa dig inte genom detta moment. Det är viktigt att karaktären blir genomtänkt.
Om jag märker att du inte inte har koll kommer jag inte godkänna din anmälan och du får försöka igen.
Om det skulle vara så att du känner dig osäker på vad du vill spela eller bara behöver diskutera din roll så är det fritt att ringa till mig efter 18:00 på vardagar och helt fritt under helger. 0733 240703

Om du inte förstår helt och håller va du ska skriva i formuläret så är det bara till att scrolla ner till nästa sida och läsa de exempel som finns(I formuläret).

Då du känner dig klar med karaktären så är det bara till att trycka på knappen för att spara. För att vara säker på att allt blev rätt rekommenderar jag att du sedan öppnar dokumentet på nytt och ser till att allt finns där.

Gå sedan in på hemsidan igen, tryck på knappen som heter bläddra och välj PDF-filen.

Tryck sedan på knappen märkt ”Skapa”.

Nu får du vänta tills att en arrangör godkänner dig. När detta väl inträffar kommer du få ett nytt mail där det står att du är redo för betalning samt en unik kod. Denna kod ska du ange tillsammans med namn och personnummer då du betalar in anmälningsavgiften till RLS.

När du skickat pengarna kommer du sedan få en bekräftelsemail då en arrangör matchat ditt nummer på betalningen med det du fick i mailet.

Denna process kan ta ett tag så ha tålamod. Om du känner att det gått väldigt lång tid så är det säkrast att ringa mig.

Då intrigen är färdig kommer du få ett mail om detta. Det kommer stå att du nu kan logga in för att ladda ner din intrig.

Hur avanmäler jag mig då?
Du behöver bara gå in på ”Min sida”. Väl där kan du avanmäla dig från alla de arrangemang du anmält dig till.
Tänk dock på att om du är gruppledare och avanmäler dig så kommer hela gruppen att avanmälas.

Kan jag uppdatera min information om jag redan anmält mig?
Inte i nuläget. Detta är dock en funktion som kommer att adderas till det befintliga systemet.

Måste jag använda karaktärsformuläret?
Ja, det är ett obligatoriskt. Det är inte krångligare att använda formuläret än att skriva ett eget dokument.
Det underlättar dock för arrangören något otroligt om alla anmälningar ser lika dana ut och innehåller samma typ av information. Med andra ord blir det lättare för arrangören att skriva intriger och ha koll på lajvet i helhet!

Terje Byalag
När du blir medlem i RLS blir du även kostnadsfritt även medlem i Terje byalag. Detta för att Terje byalag finansierar de försäkringar som de nya husen men även området i sig går under.

Du kan även välja att bli medlem i Horsahallens Gille, detta kostar 50:-/år.
Om du vill veta mer om Horsahallens Gille samt/eller Terje byalag kan du gå in på http://www.horsahallensgille.se